راستی آزمایی ادعای تولیدكنندگان درباره توان و ظرفیت تولید داخل
درحالی كه ممنوعیت واردات در تجهیزاتی كه دارای تولید داخل نیستند وجود ندارد، سندیكای صنعت مخابرات در حال راستی آزمایی ادعای تولیدكنندگان درباره توان و ظرفیت تولید است تا تامین كننده نسبت به تحویل كالای مناسب پاسخگو و مسئول باشد.
به گزارش کمک وب به نقل از ایسنا، کمیته سنا شامل سندیکای صنعت مخابرات ایران، نظام صنفی کامپیوتری کشور و اتحادیه صادرکنندگان خدمات مهندسی، مشاوران و پیمانکاران صنعت مخابرات ایران(مپتا)، در بیانیه سوم خود به تبدیل شدن این کمیته به رگولاتوری بخش خصوصی با گذشت زمان اشاره می کند.
این بیانیه که سازمان نظام صنفی کامپیوتری کشور، به آن پرداخته و با محوریت پیش نویس همکاری ایران و چین انتشار یافته است، بر توان و پتانسیل بخش خصوصی و داخلی تاکید دارد. اسماعیل ثنایی نایب رئیس هیات مدیره اتحادیه مپتا در این زمینه معتقد است: فارغ از ابعاد همکاری در دیگر حوزه ها، لازم است کمیته سنا بعنوان نماینده بیش از ۱۸ هزار شرکت تخصصی حوزه ICT، در بحث سرفصل های حوزه ICT و در مذاکرات این حوزه بعنوان یک نهاد نقش آفرین و موثر و بازوی مشورتی متخصص و آگاه در کنار دستگاه های حکومتی حاضر باشد.
احسان زرین بخش از نمایندگان سازمان نصر، در نشست پنجم کمیته سنا، در ارتباط با درخواست های گوناگون ارسالی از طرف اعضای تشکل ها به کمیته سنا در خصوص «اضافه شدن روند ارزیابی و بررسی امنیتی کالاهای فناوری اطلاعات و ارتباطات»، به نشست خبری معاون رگولاتوری که در ماه گذشته در همین خصوص صورت گرفته بود اشاره نمود.
نسترن محسنی معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی عنوان می کند: «در حال حاضر از آنجایی که در حوزه تجهیزات امنیتی نیز سازوکار جدایی برای تجهیزات در نظر گرفته نشده است باید فرآیندهای دریافت گواهی نمونه مطابق با این بخشنامه صورت گیرد.» این اعلام با روند فعلی و اجرایی در تضاد بوده و علاوه بر دارا بودن چندین متولی که سبب سردرگمی متقاضیان می شود، زمان و هزینه را نیز برای متقاضیان هم اکنون بیش از قبل افزایش خواهد داد.
سه تشکل ICT متفق القول بر این عقیده اند که وجود آزمایشگاه برای توسعه دانش و ارتقا مسائل تحقیقاتی، آینده پژوهی، بررسی و رفع موارد مورد نیاز بهره برداران نهایی در صورت درخواست آنها، ضروری و بااهمیت است. اما در روال فعلی و در بعضی از آزمایشگاه ها پروسه آزمایش ها، هزینه ها، مدت زمان انجام آزمایش، عدم ارائه فیلم و تمام مستندات ارزیابی به مالک تجهیزات و تضاد منافع منجر به ایجاد رانت، انحصار و تشکیل صف متقاضیان شده است. همگی این موارد نیاز به بازتعریف درست آزمایشگاه و جایگاه آنرا بسیار ضروری کرده است.
ثنایی در این خصوص بعنوان مثال به آزمایشگاه جامعی که در صنعت برق به وجود آمده است، اشاره نمود و اظهار داشت: این آزمایشگاه صنعت برق مورد پذیرش تمامی بازیگران حوزه همچون واردکنندگان و تولیدکنندگان، وزارت نیرو و همه جامعه است. حالا حوزه ICT هم به یک آزمایشگاه جامع به روز و مستقل نیاز دارد. در هر سه تشکل هم برای این مساله طرح هایی مطرح و مطالعات و تحقیقاتی صورت گرفته است و می توان با جمع بندی نتایج حاصله در هر تشکل، طرح پخته و واحدی را ارائه کرد.
بابک گلدوزیان عضو هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات به موضوع آمارگیری دقیق از ظرفیت تولید کشور که در سندیکای صنعت مخابرات شروع شده است اشاره نمود و اظهار داشت: ممنوعیت واردات در تجهیزاتی که دارای تولید داخل نیستند وجود ندارد. همین طور با مشخص شدن نیاز دقیق کشور و ظرفیت تولید، مازاد آن وارد می شود. سندیکا در حال بررسی این مساله است و ادعای تولیدکنندگان درباره توان و ظرفیت تولید راستی آزمایی خواهد شد تا تامین کننده نسبت به تحویل کالای مناسب به بهره بردار پاسخگو و مسئول باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب