همزمان با هفته نجوم؛
كارگاه علمی آموزشی اولین رادیو تلسكوپ بومی برگزار گردید
به گزارش كمك وب كارگاه علمی آموزشی نجوم و تلسكوپ رادیویی با هدف شناسایی خصوصیت های اولین رادیوتلسكوپ بومی همزمان با هفته نجوم، توسط پژوهشگاه فضایی ایران برگزار گردید.
به گزارش كمك وب به نقل از مهر، سامانه رادیو تلسكوپ بومی توسط متخصصان مركز تحقیقات فضایی پژوهشگاه فضایی ایران اسفندماه سال ۹۷ با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رونمایی گردید. این سامانه در جهت ترویج اهداف نجومی كشور مورد استفاده قرار می گیرد و با راه اندازی آن، امكان عرضه خدمات آموزشی و سرویس های نجوم رادیویی به قشرهای مختلف همچون جامعه دانشگاهی، بخصوص دانشجویان رشته فیزیك و نجوم و دانش آموزان و عموم افراد علاقه مند به نجوم فراهم گشته است. ازاین رو پژوهشگاه فضایی ایران كارگاه علمی آموزشی نجوم و تلسكوپ رادیویی را برای دانشجویانی از دانشگاه های تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیركبیر و برخی اعضای انجمن نجوم ایران و سایر علاقه مندان به حوزه نجوم و كیهان شناسی برگزار كرد. در این كارگاه علمی آموزشی كه با حضور متخصصان و دانشجویان و علاقه مندان علم نجوم برگزار شد، صابر كرمی، كیهان شناس و مدیر پروژه سامانه رادیو تلسكوپ پژوهشگاه فضایی ایران در مورد علم نجوم و كیهان شناسی، بخصوص درباره مهبانگ و عصر تاریك و تابش زمینه كیهانی مطالبی ارائه نمود. وی به ساختار و تحول ستارگان و كهكشان ها، نجوم رصدی و پارامترهای مهم مكان یابی برای ایجاد رصدخانه ها پرداخت.
این كیهان شناس بر كاربرد رادیو تلسكوپ ها بعنوان تنها ابزار رصدی قابل استفاده برای مطالعه كیهان اولیه و ساختار و تحول عالم تصریح كرد.
در همین حال در جهت همكاری مركز تحقیقات فضایی این پژوهشگاه با دانشكده مهندسی انرژی و فیزیك دانشگاه صنعتی امیركبیر در جهت كالیبراسیون سامانه رادیوتلسكوپ، دانشجویان این دانشكده، برای رصد اجرام كیهانی در طول موج رادیویی از سامانه رادیوتلسكوپ این مركز استفاده كردند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب