همه توجه ها به دلار است
مهمترین اخبار امروز اقتصادی در یك نگاه
كمك وب: امروز مهمترین خبر اقتصادی شاید بالا رفتن دوباره نرخ دلار بود. نزدیك شدن به عدد 4200 تومان یعنی آمادگی برای ثبت ركوردهای جدید. هرچند كه سال قبل هم دلار به این عدد رسید ولی بلافاصله با آن مقابله شد. حالا باید دید این بار آیا بانك مركزی باز هم با استفاده از همان تكنینك های قدیمی اش اقدام به مقابله با دلار خواهد نمود یا اینكه تصمیم چیز دیگری است.
به گزارش كمك وب به نقل از ایسنا، امروز دوشنبه نرخ دلار در بازار غیر رسمی به 4180 تومان هم رسید و بعید نیست طی یكی دو روز آینده به عدد 4200 هم برسد. البته از آن سو وضعیت سكه هم دست كمی از دلار ندارد؛ به طوری كه امروز قیمت سكه تمام به یك میلیون و 398 هزار تومان رسید؛ این در شرایطی است كه امروز نرخ جهانی طلا رو به كاهش گذاشته بود. لازم به یادآوری است كه بانك مركزی بعنوان متولی و تنظیم كننده سیاست های پولی همواره در این گونه موارد اقدام به اجرای سیاست های نخ نما شده ای همچون حراج سكه یا تزریق دلار به بازار می كند كه در مورد اول یعنی حراجی سكه، جدیدترین خبرها از آن حكایت می كند كه سكه های حراجی گران تر از سكه های بازار به فروش رفته است! در مورد دلار هنوز بانك مركزی كیسه را شل نكرده است.
خرید خودرو با وام مسكن!
امروز همینطور در خبر دیگری اعلام گردید بعضی روستاییان با وام نوسازی مسكن به جای سر و سامان دادن به وضعیت خانه خود اقدام به خرید خودرو و امثال آن كرده اند!
پرداخت 25 میلیارد تومان خسارت به زلزله زدگان كرمانشاه؛ بقیه به مرور پرداخت می گردد
امروز رئیس كل بیمه مركزی هم سهم شركت های بیمه در خسارات وارد شده به زلزله زدگان كرمانشاه را ۱۳۰ میلیارد تومان اعلام نمود و اظهار داشت كه از این مقدار ۲۵ میلیارد تومان آن پرداخت شده و باقی آن هم پرداخت خواهد شد.
واردكنندگان خودرو به سیم آخر زدند؛ برخی دولتی ها هم حمایت
از بازار خودرو هم خبر می رسد كه برخی واردكنندگان با هدف تحت فشار قرار دادن دولت برای بازگشایی ثبت سفارش واردات خودرو، عرضه این محصولات به بازار را متوقف كرده اند و همین مبحث سبب افزایش چند میلیون تومانی قیمت برخی خودروهای خارجی شده است. این در شرایطی است كه از آن سو معاون وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از كیفیت پایین خودروهای ساخت داخل ابراز امیدواری كرده كه تعرفه واردات خودرو كاهش یابد تا مردم بتوانند خودروهای ایمن سوار شوند. به نظر می رسد سیاست همسویی در میان دولتمردان در این رابطه وجود ندارد.
بانك ها به هر كسی وام نمی دهند
امروز همینطور معاون وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی در نشستی با نقد عملكرد بانك ها اظهار داشت: برپایه مطالعات انجام شده تنها ۱۲ درصد از خانواده های ایرانی از وام و تسهیلات بانكی استفاده می كنند و دسترسی دهك های ثروتمند جامعه به این تسهیلات سه برابر دهك های پایین است. اشاره غیر مستقیم وی شاید مربوط به خبری باشد كه این روزها سرو صدای زیادی به پا كرده و آن هم لیست بدهكاران دانه درشت بانك سرمایه است.
امروز همینطور ایسنا در گزارش دیگری به بررسی وضعیت سود سپرده ها در بانك ها پرداخت و طی آن مشخص شد كه حجم تخلفات بانك ها در دور زدن قانون به میزان قابل ملاحظه ای كاهش یافته است.
خانه پیشكش؛ اتاق به ما بدهید!
رواج اتاق نشینی در تهران هم مبحث دیگری بود كه امروز به آن پرداخته شد. ماجرا از این مقرر است كه هزینه های زندگی در كلانشهرها تا حدی افزایش پیدا كرده كه در شهر تهران ˮاتاق نشینیˮ در حال عادی شدن است.
وزارت نفت بالاخره تسلیم شد
گویا اعتراض ها نتیجه داد. طی سال های اخیر شركت كنندگان در آزمون استخدامی وزارت نفت همواره انتقادات زیادی نسبت به نتایج آزمون و نوع استخدام ها در وزارت نفت داشتند. سرانجام در تازه ترین تصمیم، دیوان عدالت اداری دستور موقت در خصوص توقف اجرای ثبت نام، آگهی استخدام و لغو آزمون وزارت نفت را صادر كرد.
باز هم اسراف در مصرف انرژی
مصرف بالای انرژی در ایران هم گویا همچنان به قوت خود باقی است. رئیس مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی امروز در نشستی با بیان این كه میزان مصرف انرژی در ایران سه برابر كشورهای دیگر است، اعلام كرده كه در صورت ادامه وضعیت فعلی، چند سال دیگر به واردكننده انرژی تبدیل می شویم!
چراغ سبز به كسب و كارهای اینترنتی
طی ماه های اخیر مقاومت های زیادی بر سر تولید كسب وكارهای اینترنتی بوجود آمده است كه یكی از نمونه های آن راه اندازی تاكسی اینترنتی مثل اسنپ بوده است. امروز وزیر ارتباطات با اشاره به تشكیل كمیته ای متشكل از این وزارتخانه، دادستانی و پلیس اطلاع داده كه این كمیته ماموریت دارد تا موانعی را كه پیش پای كسب وكارهای نوپا وجود دارد برطرف كند و جلوی برخوردهای سلیقه ای را بگیرد. با این اوصاف به نظر می رسد كه باید شاهد راه اندازی اپلیكیشن های جدید كسب و كار بود.
تجارت با عراق بدون داعش سخت تر هم می شود
از بین رفتن داعش خبر بسیار خوبی بود كه در ایام گذشته كام مردم را شیرین كرد. شرایط تجارت با عراق بدون داعش موضوعی بود كه ایسنا در گفت وگو با یك فعال حوزه بازرگانی آن را به بحث گذاشت. جالب اینجاست كه بر خلاف تصور، شرایط تجارت ما با عراق از این به بعد ممكن است سخت تر هم شود چون در سایه امنیت بوجود آمده برای كشورهای منطقه، آنها هم به طور حتم به دنبال سهم خواهی از بازار عراق خواهند بود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب