مشكلات این روزهای بازار موبایل

از كرونا تا دلار

از كرونا تا دلار به گزارش كمك وب با ورود كرونا به كشور، بازار موبایل هم بی نصیب نماند و درحالی كه پیش از این افزایش نرخ دلار به گرانی گوشی منجر شده بود، تقاضا برای خرید این كالا كه به نظر می آید در این شرایط در اولویت مردم نیست، حدود ۳۰ تا۴۰ درصد كاهش یافته است.


به گزارش كمك وب به نقل از ایسنا، انتشار كرونا در جهان تبعات زیادی داشته و تاثیرات آن بر دنیای فناوری هم چشم گیر بوده است. تولیدكنندگان گوشی در خیلی از كشورها با سلسله تعطیلی مواجه گشتند و این مورد ساخت گوشی و قطعات را با مشكل مواجه كرد. همینطور در گزارش ها برآورد شده است كه فروش جهانی گوشیهای هوشمند امسال میلادی به سبب ادامه انتشار ویروس كرونا كاهش ۲.۳ درصدی را تجربه خواهد كرد.
در این راستا، میثم دادخواه -كارشناس حوزه مخابرات و فناوری اطلاعات- در گفتگو با ایسنا درباره بازار خرید و فروش گوشی در ایام پایانی سال اظهار داشت: همواره در سال های اخیر در ماه اسفند با رشد فروش گوشی مواجه بودیم و حتی گمركها در این ماه در ایام پنج شنبه هم باز بودند و واردات تا آخرین روزهای سال طبق روال انجام می شد، اما سال جاری شرایط كمی متفاوت می باشد.
وی افزود: واردكنندگان برای گرفتن مجوز ارز نیمایی از بانك مركزی حداقل ۱۰ تا ۱۵ روز در انتظار می مانند كه بعد از تایید گواهی ثبت آماری حداقل ۱۵ روز دیگر هم منتظر دریافت ارز به صورت نقدی توسط صراف در كشور مبداء كالا می مانند. در یك ماه اخیر هم شاهد افزایش نرخ ارز بودیم كه بر خلاف رویه سابق باعث ایجاد ركود تورمی در بازار شد؛ به این شكل كه قیمت اجناس بالارفته اما تقاضا پایین آمده است. با عنایت به این موارد، واردكنندگان موبایل روزگار سختی را می گذرانند و افق كوتاه مدت و میان مدت روشنی را نمی توان برای آن درنظرگرفت.
این كارشناس حوزه مخابرات و فناوری اطلاعات در ادامه با تاكید بر تأثیر منفی انتشار ویروس كرونا بر بازار موبایل بیان نمود: حالا بازار مشكلی در عرضه جنس ندارد اما هم اكنون با كاهش شدید در حدود ۳۰ تا۴۰ درصدی در تقاضا مواجه هستیم. شاید این ویروس تا ۱۰ روز پیش جدی گرفته نمی شد و بازار واكنش به آن نداشت، اما الان تأثیر آن كاملا محسوس بوده و باعث افت بالای تقاضا شده است.
دلیل گرانی گوشی
دادخواه درباره علت افزایش قیمت گوشی توضیح داد: اجناسی كه حالا در بازار موجود است، با دلار قبلی خریداری شده و واردكننده قانونی بیشتر از نرخ مصوب، اجازه افزایش قیمت ندارد و افزایش قیمت عملا مربوط به واسطه های موجود در بازار و اتفاقاتی است كه در نظام توزیع بازار می افتد. نظام توزیع موبایل در كشور پس از آن كه واردكننده به توزیع كننده جنس را عرضه می كند، شفاف نیست و همین مبحث سبب گرانی می شود. درصورتی كه اگر نظام توزیع از واردكننده تا مصرف كننده قانونمند شود، می توان اثر تلاطم ارز را بر قیمت موبایل به حداقل رساند.



1398/12/19
21:10:44
5.0 / 5
4354
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
komakweb.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كمك وب محفوظ است

كمك وب

کمک به شما در حوزه فناوری اطلاعات