علت افت كیفیت اینترنت در ایام اخیر
كمك وب: بگفته نایب رییس شركت ارتباطات زیرساخت، اپراتورها به سبب افزایش40 درصدی استفاده مصرف دیتا در یك هفته گذشته، برای ارائه سرویس آماده نبودند كه این مساله منجر به افت كیفیت شده بود و الان ظرفیت شبكه ارتباطی آنها افزایش یافته است.
به گزارش كمك وب به نقل از ایسنا، از نخستین روز اسفند كه خبر رسمی ورود ویروس كرونا به كشور منتشر گردید تاكنون، شیوع بیماری كووید ۱۹ كه میزبان این ویروس می باشد، روند صعودی داشته و در حال گسترش است. بنا بر این از آنجاكه حضور در مكان های عمومی از بیشترین احتمالات مبتلاشدن به این ویروس و مبتلاشدن به آن به آسانی با قرار گرفتن در معرض عطسه ها و سرفه های یك مبتلا و دست دادن با وی است، مسئولان اهتمام در كاهش حضور افراد در اماكن عمومی دارند.
اما در این روزها كه حضور افراد در مراكز آموزشی، اداری و امكان عمومی كاهش یافته و بسیاری ماندن در خانه را ترجیح داده اند، برخی كارهای كاری خودرا به صورت دوركاری انجام می دهند و دانش آموزان و دانشجویان هم از ابزارهای فناوری اطلاعات برای آموزش الكترونیكی استفاده می نمایند، استفاده از دیتا افزایش یافته و این مساله منجربه كاهش كیفیت اینترنت شده است.
در این راستا سجاد بنابی -نایب رئیس شركت ارتباطات زیرساخت- در گفت و گو با ایسنا، درباره مشكلات اینترنتی در ایام اخیر اظهار داشت: هم اكنون در لایه دسترسی بین شبكه ملی اطلاعات و شبكه بین الملل مشكل خاصی نداریم، مشكل ظرفیت در لایه دسترسی اپراتورهای موبایل و ارائه دهندگان خدمات FCP است كه اینترنت و ترافیك داخل كشور بیشتری را به آنها تخصیص دادیم.
وی درباره علت آماده نبودن اپراتورهای اینترنتی برای افزایش مصرف اینترنت توسط كاربران توضیح داد: در یك هفته گذشته مصرف دیتای كشور ۴۰ درصد افزایش داشته كه شامل دیتای داخلی و دیتای بین الملل می شود كه این مصرف در ایام اخیر هم به اوج رسیده است، اما اپراتورها به سبب افزایش استفاده تعداد كاربران برای ارائه سرویس هم در لایه ی شبكه هم در لایه ی فركانس آماده نبودند.
بنابی با اشاره به تمهید زیرساخت برای افزایش كیفیت اینترنت اظهار نمود: شركت ارتباطات زیرساخت طی دو روز گذشته ظرفیت شبكه ی ارتباطی اپراتورها را حدود ۳۰۰ گیگابیت برثانیه افزایش داد. همین طور با كمك سازمان تنظیم مقررات از اپراتورها خواستیم به این خاطر كه مصرفشان افزایش یافته و كیفیتشان افت كرده، ظرفیت هایشان را نیز بالا برند.
همین طور در هفته های گذشته یكی از مواردی كه منجر به افت كیفیت در خدمات اینترنتی شده بود، حملات سایبری به زیرساخت های كشور بود. نایب رییس شركت ارتباطات زیرساخت در پاسخ به اینكه آیا در ایام گذشته حمله سایبری به زیرساخت های كشور صورت گرفته است، اعلام نمود كه حمله خاصی نبوده است.
امكانات زیرساختی برای آموزش های مجازی
در شرایطی كه مراكز آموزشی، مدارس و دانشگاه ها برای جلوگیری از شیوع كرونا تعطیل شدند، استفاده از امكانات فضای مجازی یكی از راهكارهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بود. بنابی درباره فراهم كردن زیرساخت ها در این عرصه بیان كرد: قبل از این با كمك وزارت علوم و آموزش و پرورش در شبكه علمی كه محل اتصال دانشگاه های كشور به شبكه ملی اطلاعات و اینترنت است و هم در شبكه رشد كه مربوط به شبكه آموزش و پرورش و هوشمندسازی مدارس است، ارتباطات را تامین كردیم و ظرفیت مناسبی در این فضا وجود دارد.
وی درباره تعرفه این خدمات توضیح داد: وزیر ارتباطات با هماهنگی با اپراتورها و كسانی كه سرویس های زیرساخت ارتباطات مانند كلاس های آنلاین، سرویس های آموزش الكترونیكی و نمایش فیلم به صورت آنلاین ارائه می دهند، مذاكره كردند تا آنها بعد از تایید وزارت علوم و آموزش و پرورش، تعرفه های مصرف كاربران را برای پلت فرم ها و سرویس هایی كه تایید شده، رایگان كنند و هر زمان كه این آمار را به ما اعلام كنند، ما قابلیت اعمالش را داریم.
منبع: كمك وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب