رئیس سندیكای صنعت مخابرات:

نبود باور جدی جهت استفاده از تجهیزات مخابراتی تولید داخل

نبود باور جدی جهت استفاده از تجهیزات مخابراتی تولید داخل به گزارش كمك وب رئیس سندیكای صنعت مخابرات با اشاره به اینكه باور جدی در استفاده از تجهیزات مخابراتی تولید داخل در بین اپراتورها وجود ندارد خواهان افزایش تعرفه واردات این تجهیزات شد.



فرامرز رستگار در گفتگو با خبرنگار مهر وضعیت تولید تجهیزات مخابراتی و نحوه استفاده ازاین تجهیزات را در زیرساختهای ارتباطی كشور شرح داد.
وی در پاسخ به این سؤال كه هم اكنون صنعت تجهیزات مخابراتی كشور امكان مرتفع ساختن چه میزانی از نیازمندی­های تجهیزاتی كشور در بخشهای ثابت و سیار را دارد، اظهار داشت: هم اكنون از نظر سطح فناوری، صنایع مخابراتی كشور برای تجهیزات و نرم افزارهای مورد استفاده در شبكه تلفنی ثابت به ۷۰ درصد و در شبكه های سیار و پهن باند به ۳۰ درصد خوداتكایی رسیده است.
رستگار اضافه كرد: این بدان مفهوم نیست كه واقعا ۷۰ درصد تجهیزات شبكه ثابت و یا ۳۰ درصد سیستم های شبكه های سیار و پهن باند از تولیدات داخلی خریداری می شود، آنچه اعداد و ارقام نشان داده است حاكی از این است كه هنوز باور جدی در اپراتورها جهت استفاده كامل از محصولات داخلی به وجود نیامده است و فعلاً در توسعه های خود به صورت تلفیقی از محصولات داخلی و خارجی استفاده می شود.
وی اظهار داشت: البته همه مشكل از سمت اپراتورها (خریداران) نیست؛ تولید كنندگان داخلی تمام توان خویش را صرف فعالیت های فنی، تحقیقاتی و تولیدی می كنند و كمتر به موضوعات مربوط به بازاریابی می پردازند و مانند كمپانی های خارجی قادر به جذب مخاطب نیستند.
رستگار درباره اینكه برخی مسئولین این حوزه ادعا می­ كنند كه از تمام ظرفیت تولیدكنندگان داخلی در پروژه های مخابراتی استفاده كرده­ اند، در مورد حمایتهایی كه از تولیدكنندگان داخلی می شود، اظهار داشت: اینكه مسئولین مربوطه در حوزه فاوا ادعا می كنند كه از تمام ظرفیت تولید كنندگان داخلی بهره برده اند مورد به مورد متفاوت می باشد. بعضی از اپراتورهای ارتباطی باور بیشتری به تولیدات داخلی دارند و فرصت های بهتری را برای تولید كنندگان فراهم می كنند ولی برخی سختگیری های خاص خویش را دارند و بعد از رفع بهانه های مربوط به كیفیت، مسائلی مانند قیمت، زمان تحویل، نبود آزمایشگاه های مجهز در كشور برای تست را مطرح و بنابراین با احتیاط بیشتری محصولات داخلی را مصرف می كنند.
وی تصریح كرد: ازاین رو از وضع موجود رضایت كاملی وجود ندارد. ولی در سال ۹۷ كه سال پشتیبانی از كالای ایرانی نامگذاری شده بود نارضایتی تولید كنندگان قدری كاهش پیدا كرد و با نظارت های دقیق تر سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در ارزیابی ۶ ماهه اپراتورها وضعیت رو به بهبود است و برای سال ۹۸ امید به خرید تولیدات داخلی افزایش یافته است.
رئیس سندیكای صنعت مخابرات ایران در مورد اینكه چرا باوجود تاكیدات سند الزامات شبكه ملی اطلاعات به بومی سازی تجهیزات حساس مخابراتی كشور و سایر مصوبات مربوط به پشتیبانی از تولیدات داخلی در صنعت مخابرات كشور، این امر بعد از گذشت چندین سال همچنان به خوبی محقق نشده واصلی ترین موانع تحقق آن چیست، اظهار داشت: برای بومی سازی تجهیزات حساس مخابراتی در شبكه های زیرساخت و ملی اطلاعات، لازم بود كه تحقیقات بیشتری در حوزه سخت افزار و نرم افزار فناوری های پیشرفته صورت بگیرد.
وی افزود: این سرمایه گذاری در بخش خصوصی و بدون كمك موثر دولت انجام شده و پارسال ۴۰ دستاورد فناوری ICT توسط مراكز تحقیقاتی و تولیدی به ثمر رسید كه به تدریج قابل عرضه در مناقصات خرید اپراتورها است و سندیكا، سازمان تنظیم مقررات و وزارت صنعت تمام تلاش خویش را جهت استفاده از محصولات داخلی به كار گرفته اند.
رستگار ابراز امیدواری كرد كه با برنامه ریزی های انجام شده سهم تولیدات داخلی در توسعه شبكه ملی اطلاعات و شبكه زیرساخت ارتباطی كشور با شیب مناسب افزایش پیدا كند.
رئیس سندیكای صنعت مخابرات ایران درباره گزارشی در خصوص ضعف برخی محصولات داخلی در كسب تاییدیه های فنی لازم جهت استفاده در زیرساخت مخابرات كشور كه گفته می شود از جانب شركت زیرساخت به نمایندگان مجلس عرضه شده و تضمین كیفیت محصولات این صنعت تصریح كرد: اینكه مسؤلان شركت ارتباطات زیرساخت اظهار می كنند كه برخی محصولات داخلی تائیدیه های فنی لازم را جهت استفاده در شبكه زیرساخت مخابرات كشور دریافت نكرده اند مطلب اشتباهی نیست چونكه گفته شده برخی؛ و قرار نیست در كوتاه مدت تولیدات داخلی تمام نیازهای ارتباطات زیرساخت كه شبكه ای پهن باند است را جوابگو باشد و نداشتن تأییدیه هم به مفهوم ضعف در سیستم های طراحی و تولید شده نیست بلكه در كشور آزمایشگاه های مجهز به تست فناوریهای پیشرفته به صورت كامل وجود ندارد و سندیكا قبلاً این مورد را به وزیر ارتباطات و رئیس مركز تحقیقات مخابرات ایران به صورت مكتوب اعلام نموده است.
به گفته وی، وقتی اپراتورها می خواهند از تولید كننده داخلی كه هنوز برند نشده خرید كنند لازم می دانند كه تمام آزمایشات به صورت كامل صورت گیرد در حالیكه برای خرید از برندهای معتبر خارجی نگرانی در این حد نیست.
رئیس سندیكای صنعت مخابرات كشور در مورد اهداف و برنامه­­ ریزی­­ ها برای افزایش میزان داخلی­ سازی تجهیزات موردنیاز شبكه مخابراتی كشور اظهار داشت: سندیكای صنعت مخابرات ایران از یك طرف توانمندیهای تولید داخلی خویش را تنظیم و هر ۶ ماه یكبار به روز رسانی و در سامانه خود و وزارت صنعت اعلام می كند. از سوی دیگر مطالعه بازار برای فناوری های گوناگون انجام داده و با هماهنگی وزارت صنعت و همینطور وزارت علوم نمایشگاه های معكوس (اعلام نیاز) برگزار شده و بر همین مبنا پارسال ۴۰ دستاورد در فناوری های پیشرفته ICT را داشته است.
رستگار خاطرنشان كرد: برای سال ۹۸ هم تولیدی شدن ۴۰ دستاورد سال قبل از راه اعضای تولیدی سندیكا برنامه ریزی شده و بعد از اطمینان از كیفیت و كمیت تولیدات با همكاری وزارت صنعت، واردات محصولات مشابه از خارج منع و یا لااقل محدود می شود.
وی افزود: برای رقابت پذیری محصولات داخلی از نظر قیمت هم خواهان افزایش تعرفه واردات در سطح استانداردهای جهانی شده ایم چونكه حتی در كشورهای صنعتی تعرفه واردات محصولات مخابراتی بالای ۳۵ درصد است. در صورتیكه در ایران متوسط تعرفه گمركی وسایل مخابراتی در حدود ۲۰ درصد است و چون حقوق و عوارض گمركی با نرخ ارز رسمی محاسبه می شود عملاً ارزش تعرفه به ۱.۳ كاهش یافته و رقابت قیمتی را بسیار دشوار كرده است.
رستگار اضافه كرد: ضمن اینكه هزینه های خارج از كنترل تولید كننده مانند بیمه تأمین اجتماعی، مالیات بر ارزش افزوده، نرخ ارز برای خرید مواد اولیه كه گاهی گرانتر از ارز برای كالای وارداتی است به اپراتورها این فرصت را می دهد كه باوجود وجود كیفیت و ظرفیت داخلی، مسائلی از قبیل نداشتن مجوز و بودجه برای خرید محصول ایرانی با قیمت بالاتر از خارجی را مطرح و زمینه خرید خارجی را فراهم می آورند.

1398/07/08
14:19:23
5.0 / 5
4435
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
komakweb.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كمك وب محفوظ است

كمك وب

کمک به شما در حوزه فناوری اطلاعات