در هفتمین گردهمایی گردانندگان اینترنت ایران چه گذشت؟
به گزارش کمک وب، هفتمین گردهمایی گروه گردانندگان اینترنت ایران (ایرناگ) در شهر اصفهان و با طرح و عرضه تازه ترین موضوعات فنی پیرامون زیرساخت، شبکه و اینترنت برگزار گردید.
به گزارش کمک وب به نقل از ایسنا، این رویداد به دو صورت حضوری و آنلاین بر پا شد و در قسمت حضوری آن، بیشتر از ۲۰۰ شرکت کننده که همگی از اهالی صنعت شبکه، اینترنت و زیرساخت ایران بودند، حضور داشتند.
در شروع این همایش، میلاد افشاری (هم بنیان گذار ایرناگ) ضمن اشاره به این که گروه گردانندگان شبکهی اینترنت ایران (Iranian Internet Network Operators Group)، یک اجتماع فنی، غیرانتفاعی و مستقل، از فعالان حوزه زیرساخت، شبکه و اینترنت در ایران است که با هدف ارتقاء دانش فنی، تسهیل ارتباطات بین اپراتوری، و ترویج فرهنگ همکاری و اشتراک گذاری دانش شکل گرفته، از این که این گروه با گرد هم آوردن مجموعه ای از متخصصان و مهندسان شبکه و زیرساخت، عرضه دهندگان خدمات اینترنت و مراکز داده و سایر فعالان فنی تلاش می کند بستری حرفه ای برای تبادل تجربیات، اشتراک گذاری دانش و بررسی چالش های فنی و زیرساختی فراهم آورد، گفت.
او همینطور در هفتمین رویداد این کامیونیتی، بیان نمود: حدودا در هر رویداد، حدود ۴۰، ۵۰ درصد از شرکت کنندگان از اعضای جدید هستند و این نشان دهنده ی آن است که تا حدود خوبی توانسته ایم کارمان را به درستی ادامه دهیم و متخصصان بیشتری را جذب نماییم تا به گروه ما اضافه شوند.
افشاری اضافه کرد: ایرناگ را به شکل رسمی از سال ۲۰۱۷ آغاز کرده ایم و ناگ ها نه فقط در ایران، بلکه در خیلی از کشورهای جهان جا افتاده که تشکلی از متخصصان و فعالان حوزه ی شبکه و ارتباطات است که دور هم جمع می شوند و به اشتراک گذاری دانش و مطرح کردن چالش ها و تجربیات می پردازند.
این هم بنیان گذار گروه گردانندگان اینترنت ایران ضمن اشاره به این که قدیمی ترین ناگ در ارتباط با کشور امریکا است، با عرضه ی گزارشی از برگزاری ایرناگ در سالهای اخیر افزود: در نخستین رویداد ایرناگ در سال ۲۰۱۷ در تهران، ۱۳۰ نفر شرکت کردند، پس از آن تقریبا هر سال یک رویداد برگزار کردیم که میزان شرکت کنندگان و عرضه دهندگان رشد قابل توجهی داشته است. اصلی ترین موفقیت ما اینست که یک کانال ارتباطی خوب برای ارتباط متخصصین ساختیم و این سبب شده ارتباط متخصصین در اپراتورهای مختلف با هم نزدیک تر شود و بتوانند مسایل شان را با هم مرتفع کنند.
در ادامه نیز، احسان قاضی زاده به عرضه ای با عنوان Multi-Path TCP: Revolutionizing Connectivity (مسیریابی چندگانه TCP: انقلابی در اتصال پذیری) پرداخت و ضمن بررسی فناوری MPTCP و نقش آن در افزایش پایداری و کارآمدی اتصالات شبکه ای گفت.
همینطور Emile Aben از RIPENCC و از کشور هلند در عرضه ای آنلاین به بررسی چالش های مسیریابی اینترنت در شرایط بحرانی مانند قطع کابل های زیردریایی پرداخت و راهکارهای مواجهه با این مشکلات را بیان کرد.
سپس مهران مقامی در عرضه خود درمورد ایمن سازی مراکز داده مدرن با میکرو سگمنتاسیون از روشهای فنی پیشرفته ی میکرو سگمنتاسیون برای افزایش امنیت مراکز داده و مزایای آن در مواجهه با تهدیدات سایبری گفت.
محسن طهماسبی، عرضه کننده دیگر این همایش، به معرفی dn۴۲، بعنوان یک محیط آزمایشی برای تست پروتکل ها و فناوری های شبکه پرداخت.
مبحث بعدی عرضه های فنی با عنوان "Network Troubleshooting: It's not me، it's you" بود که توسط Yolandi cloete از DE-CIX به بیان روشهای فنی پیشرفته عیب یابی شبکه و روش های شناسایی گلوگاه های ارتباطی پرداخت.
در ادامه ی ایرناگ ۷، ریحانه میرزایی در عرضه خود با عنوان "IPv۶ Deployment Status" به گزارشی از وضعیت بکارگیری IPv۶ در ایران و جهان پرداخت.
عرضه ی بعدی که توسط پوریا موسوی زاده تهرانی انجام شد باز هم به مبحث IPv۶ اختصاص داشت و او ضمن بیان مزایای مهاجرت به IPv۶ در پیاده سازی شبکه به جای ادامه ی استفاده از IPv۴ در زیرساخت اینترنت، درمورد لزوم توجه به این مورد توسط سرویس دهندگان با عنایت به این که حالا بخش قابل توجهی از شبکه ی جهانی اینترنت روی IPv۶ است، اخطار داد.
در قسمت پایانی رویداد، جعفر جهانی استراتژی های ایجاد مراکز داده پشتیبان در شرایط بحرانی را شرح داد و سپس آیسان نظرمحمدی در آخرین عرضه به مبحث نوظهور Agentic AI برای اتوماسیون و خودکار سازی شبکه پرداخت و نسبت به این که عامل های هوش مصنوعی بزودی جایگزین اشخاصی می شوند که وظیفه ی انجام تسک های روتین شبکه را بر عهده دارند، اخطار و از این اظهار داشت که چطور می توان به روش های مختلف از هوش مصنوعی برای خودکار سازی شبکه های سازمانی استفاده نمود.
در اختتامیه ایرناگ ۷ از حامیان رویداد و تیم برگزارکننده تقدیر گردید.
گفتنی ست، یک روز قبل از برگزار ایرناگ ۷، دو کارگاه مجانی هم با موضوعات IPv۶ و Advanced Network Security برای علاقمندان برگزار شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان کمک وب در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب کمک وب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲