لابی آمریکا برای ممنوعیت فروش فناوری تولید تراشه هلندی به چین

لابی آمریکا برای ممنوعیت فروش فناوری تولید تراشه هلندی به چین کمک وب: دولت آمریکا هلند را برای جلوگیری از فروش فناوری ضروری برای تولید بخش بزرگی از تراشه های جهان به چین، تحت فشار قرار داده است.



به گزارش کمک وب به نقل از ایسنا، ممنوعیت پیشنهادی واشنگتن، ممنوعیت فعلی برای فروش سیستمهای پیشرفته به چین را با هدف مقابله با برنامه پکن برای تبدیل شدن به سردمدار جهانی در تولید تراشه، گسترش می دهد. اگر هلند موافقت کند و مانع فروش شرکت ASML شود، فروش مجموعه گسترده ای از تجهیزات تراشه سازی به چین ممنوع خواهد شد و ضربه جدی به تراشه سازانی نظیر SMIC و هوآ هونگ سمیکانداکتور وارد میکند.

مقامات آمریکایی درحال لابی با همتایان هلندی خود هستند تا مانع شوند شرکت ASML سیستمهای DUV را به چین بفروشد. این دستگاهها یک نسل قدیمی تر از مدل پیشرفته هستند اما همچنان متود رایج در تولید تراشه های معمولی مانند تراشه های بکار رفته در خودرو ها، تلفنها، کامپیوتر ها و حتی رباتها شمرده می شود.

به گفته منابع آگاه، این مساله در مسافرت دان گریوز، معاون وزیر تجاری آمریکا، به هلند و بلژیک در اواخر ماه مه و اوایل ژوئن مطرح گردیده است. در جریان این سفر، گریوز از دفتر مرکزی شرکت ASML در ولدهوفن بازدید و با پیتر ونینک، مدیرعامل این شرکت، دیدار نمود.

اگر فروش ابزارهای ماوراء بنفش شرکت ASML به چین ممنوع شود، فروش این شرکت پنج تا ۱۰ درصد کاهش پیدا خواهدنمود. درآمد این شرکت قبل از این تحت تاثیر ممنوعیت فروش سیستمهای دیگر، کاهش پیدا کرده اما ممکنست کاهش درآمد کمتری در مقایسه با شرکت اپلاید متریالز تجربه کند که ۲۵ تا ۳۰ درصد از فروش بازارش در چین بوده است.

دولت هلند هنوز با محدودیتهای بیشتر برای صادرات ASML به تراشه سازان چینی که به روابط این کشور با چین لطمه خواهد زد، موافقت نکرده است. هم اکنون فروش سیستم پیشرفته EUV به چین که هر دستگاه آن ۱۶۰ میلیون یورو (۱۶۴ میلیون دلار) قیمت دارد، برای این شرکت ممنوع شده و نتوانسته است مجوز صادرات از دولت هلند دریافت کند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، فشار آمریکا برای جلوگیری از صادرات تجهیزات ASML، در حالی دنبال می شود که بایدن درحال بررسی تسهیل برخی از تعرفه های وضع شده در دوران ترامپ روی کالاهای مصرفی وارداتی از چین است. بااینکه چین ممکنست از این اقدام استقبال کند اما دولت بایدن همچنان به اقدامات دولت قبلی برای محدود کردن دسترسی چین به فناوری آمریکایی ادامه داده است.





منبع:

1401/04/19
16:42:25
5.0 / 5
241
تگهای خبر: برنامه , دستگاه , شركت , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
komakweb.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كمك وب محفوظ است

كمك وب

کمک به شما در حوزه فناوری اطلاعات