مراكز داده كشور رتبه بندی می شوند

مراكز داده كشور رتبه بندی می شوند كمك وب: رئیس سازمان فناوری اطلاعات كشور از همكاری این سازمان با سازمان نظام صنفی كامپیوتری برای رتبه بندی مراكز داده آگاهی داد.


به گزارش كمك وب به نقل از ایسنا، امروز نشست خبری با حضور امیر ناظمی -رئیس سازمان فناوری اطلاعات كشور-، محمدباقر اثنی عشری -رئیس سازمان نظام صنفی كامپیوتری كشور- برگزار و تفاهم نامه ی همكاری مشترك در حوزه مراكز داده بین این دو سازمان به امضا رسید.
امیر ناظمی در این جلسه با بیان این كه مراكز داده یكی از اجزا مهم در حوزه زیرساخت فناوری است، اظهار داشت: با عنایت به افزایش داده ها، نیاز به مراكز داده افزوده می شود، بدین سبب لازم بود با عنایت به مصوبه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، این مراكز داده رتبه بندی شود. دلیل اول این موضوع، این است كه هم اكنون رتبه بندی برای این مراكز نداریم، كسی كه می تواند برای داده هایش از مركز داده استفاده نماید، نمی داند كدام یك از این مراكز از استاندارد برخوردار می باشند.
امیر ناظمی با بیان این كه مراكز داده یكی از اجزا مهم در حوزه زیرساخت فناوری است، اظهار داشت: با عنایت به افزایش داده ها، نیاز به مراكز داده افزوده می شود، بدین سبب لازم بود با عنایت به مصوبه كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، این مراكز داده رتبه بندی شود. دلیل اول اهمیت این موضوع، این است كه چون هم اكنون رتبه بندی برای این مراكز نداریم، كسی كه می خواهد برای میزبانی داده هایش از مركز داده استفاده نماید، نمی داند كدام یك از این مراكز از استاندارد لازم برخوردار می باشند و نمی تواند در بازار برحسب تفاوت های موجود انتخاب بهینه ای كند.
وی افزود: مشكل دوم مربوط به افرادی است كه خودشان مراكز داده دارند اما نمی توانند از امكانات دولتی، تعرفه ای و تشویقی استفاده كنند؛ همچون این كه برای مراكز داده، از قیمت برق تجاری یا خانگی استفاده می شود كه قیمت بالایی را به آنها تحمیل می كند. مشكل سوم در بخش سیاست گذاری و مدیریتی است، این كه نمی توانستیم داده های دقیقی داشته باشیم كه چند مركز فعال برای ارائه خدمات پردازشی وجود دارد و در برنامه ریزی ها ضعیف بودیم.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به وجود مشتریان دولتی برای مراكز داده اظهار نمود: مشتریان دولتی به سبب مشكلات و دغدغه های پایداری ارائه خدمت و مربوط به امنیت داده ها مجبور بودند مراكز داده معتبری را انتخاب كنند و در فقدان رتبه بندی، اغلب تصمیم می گرفتند مراكز داده های خودشان را ایجاد كنند كه این مسئله لطمه های زیادی را به زیرساخت های كشور وارد می كرد.
چرا رتبه بندی دیتاسنترها دارای اهمیت است؟
ناظمی با بیان این كه وقتی دولتی ها خودشان مركز داده ایجاد می كردند، از بازار مراكز داده بخش خصوصی كاسته می شد، اضافه كرد: این مسئله موجب می شد بازاری كه لازم است، در این عرصه شكل نگیرد. دیگر این كه هزینه های سربار برای ایجاد مراكز داده بالا بود كه از سهم امكانات هر یك از افراد ایرانی كه باید صرف امنیت و آموزش شود، هزینه می شد. همین طور بر طبق نوع داده، سرویس ها متفاوت می باشد و استاندارد داده های حساس با استاندارد داده های غیرحساس متفاوت می باشد و این مساله در رتبه بندی لحاظ می شود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات افزود: تمام این ها نشان میدهد كه چرا رتبه بندی دیتاسنترها دارای اهمیت است. طرح رتبه بندی كه پیش از این مطرح شده بود، خاصیت هایی داشت كه دارای كاستی هایی در نظام مجوزدهی هم است و این نظام مجوزدهی هم اكنون موانع خیلی از كسب وكارهاست. اما در این طرح، ما حداقل سه خاصیت را رعایت كردیم كه ما را متمایز می كند از نظام های مجوزدهی متداولی كه وجود دارد و خیلی اوقات مانع فعالیت كسب وكارهای خصوصی می شود.
ناظمی با بیان این كه این خاصیت ها را به همراه اعضای یك تشكل صنفی، یعنی نظام صنفی كامپیوتری صورت دادیم، اظهار داشت: خاصیت اول این است كه بطور متداول، مجوز با دیدگاه سلبی نوشته می شود و اگر كسی این مجوزها را نداشته باشد، نمی تواند فعالیت كند، اما این مجوزها كه ما در رتبه بندی در باره آن حرف می زنیم با رویكرد تشویقی نوشته شده و اگر كسی مجوز را نداشت ما مانع فعالیتش نمی شویم، اما اگر رتبه بندی شود، مجوزهایی را دریافت می كند.




منبع:

1398/09/25
14:41:21
5.0 / 5
4240
تگهای خبر: ارتباطات و فناوری اطلاعات , امنیت , خدمات , سرویس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
komakweb.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كمك وب محفوظ است

كمك وب

کمک به شما در حوزه فناوری اطلاعات