واتس اپ، پیام رسان پرطرفدار آلمانی ها، دولت به دنبال جایگزین است

واتس اپ، پیام رسان پرطرفدار آلمانی ها، دولت به دنبال جایگزین است كمك وب: اپلیكیشن واتس اپ، پیام رسان شماره یك در آلمان محسوب می شود؛ با این وجود هم اكنون، آلمان و بسیاری دیگر از كشورهای اروپایی در فكر یافتن جایگزینی مناسب برای واتس اپ هستند.



به گزارش كمك وب به نقل از مهر، در سال های گذشته جاسوسی سرویس اطلاعات آمریكا از صدر اعظم آلمان، «آنگلا مركل»، خشم بسیاری را به دنبال داشته است. این مورد در زمان ریاست جمهوری «باراك اوباما» صورت گرفت. از همان زمان آلمان در جهت توسعه نرم افزارهای بومی خود كوشش كرد تا به باعث آن امنیت و حفاظت از اطلاعات را شدیدتر كند. مبحث امنیت و حفاظت از اطلاعات، هم از جانب دولتمردان و هم از جانب جامعه مورد تایید است و در این زمینه نوعی اتحاد ملی وجود دارد.
در دنیای امروز شاید چیزی بعنوان حریم خصوصی كمتر وجود داشته باشد و هر شخصی به شكلی زیر ذره بین افرادی هر چند نا آشنا قرار دارد. اما این محدود شدن حریم شخصی انسان امروزی به این معنا نیست كه وی با این قضیه كنار آمده باشد. علت به وجود آمدن نرم افزارهای بومی هم می تواند برگرفته از این مورد باشد. مردم امروز اروپا همواره پیام رسان های جدید را مورد آزمایش قرار می دهند تا از امنیت آن اطمینان حاصل كنند. البته این امر نشان از حس بی اعتمادی مردم نسبت به طراحان و حامیان این مسنجرها دارد.
بر اساس همین گزارش كه رایزنی فرهنگی ایران در آلمان آن را تهیه كرده و برای انتشار در اختیار مهر قرار داده است، اپلیكیشن «واتس اپ»، پیام رسان شماره یك در آلمان، اروپا و برخی كشورهای جهان به حساب می آید و به شكلی پادشاه مسنجرهاست و پیدا كردن جایگزینی كه بتواند كارایی مشابه و برنامه ای قدرتمند همانند آن را داشته باشد، كم است.

بدون شك واتس اپ محبوب ترین برنامه پیام رسان در بازار هم هست. در تمام موبایل ها نرم افزار واتس اپ در رتبه نخست دانلود قرار دارد. تعداد پیام هایی كه از سرورهای پیام رسان واتس اپ عبور می كند، بسیار بالاست. گفته می گردد روزانه یك میلیارد كاربر از واتس اپ بهره برده و حدود پنج میلیارد پیام رد و بدل می كنند. شركت واتس اپ با افتخار از آمار بالای كاربران فعال خود در طول روز صحبت می كند.
اما پر استفاده بودن را نمی توان با كلمه محبوبیت معنا كرد چراكه كاربران فضای مجازی انتخاب بهتری جهت جایگزینی این اپلیكیشن ندارند. سیستمِ عملكرد ساده و كارآمد این اپلیكیشن جزو نكات قابل توجه آن برای جذب مخاطب است؛ افراد می توانند به راحتی فایل های خویش را هم با استفاده از این مسنجر ارسال نمایند. اهمیت مبحث اپ های پیام رسان تا حدی است كه فیسبوك برای تولید مسنجر خود هزینه ۱۶ میلیارد دلاری را متقبل شده است.
در اكتبر ۲۰۱۷ امكانی به این اپلیكیشن افزوده شد كه بر طبق آن می تواند برخی اطلاعات را پیرامون كاربرانی كه با شماره تلفن خود در این اَپ ثبت نام كرده اند، همچون امكان آنلاین بودن كاربر و میزان ارتباطات با سایر كاربران را استخراج كرده و در حافظه خود نگه دارد ازاین رو می تواند از این طریق میزان ارتباط كاربران با یكدیگر دریابد.
در سال ۲۰۱۵ سازمان پشتیبانی از حقوق مصرف كنندگان در آلمان به دلیل امنیت متوسط این اپلیكیشن، آن را مورد انتقاد قرار داد. این انتقاد سبب تولید كدگذاری پایانه به پایانه (مبدا و مقصد) پیام ها توسط واتس اپ جهت ارتقای امنیت ارسال شد. با این وجود اما، واتس اپ اطلاعات زیادی همچون شماره تلفن و اطلاعات فرستنده و گیرنده پیام را جمع آوری كرده و در اختیار دارد. اما واتس اپ این اطمینان را به كاربر می دهد كه این اطلاعات به فیسبوك (شركت مادر) منتقل نخواهد شد. اما اینكه آیا این اطلاعات در آینده برای اهداف دیگر استفاده خواهد شد یا خیر، در هاله ای از ابهام قرار دارد.
واتس اپ بارها و بارها به علت رمزگذاری ضعیف مورد انتقاد قرار گرفته است چراكه بعد از اصلاحات رمزگذاری پیام های ارسالی باز هم هكرها معتقدند كه توانایی رمزگشایی این پیام ها را جهت خواندن دارند.
در نتیجه در آلمان بارها پیام رسان های دیگر از نظر امنیتی مورد آزمون قرار گرفته اند. در سال ۲۰۱۵ چندین اپلیكیشن بعنوان اپلیكیشن های جایگزین برای واتس اپ توسط دولت آلمان به مردم پیشنهاد شد. از جمله: Hocor، Threema، wicker-massenger و signal كه سرور اغلب آنها در آمریكا قرار دارد؛ تنها پیام رسان پیشنهادی دولت كه ساخت آلمان و سرور آن هم در برلین قرار دارد، اپلیكیشن SIMSme نام دارد. این پیام رسان تحت قوانین حفاظت از اطلاعات آلمان كار می كند. با این وجود این پیام رسان نتوانست محبوبیت زیادی كسب كرده و كاربران زیادی داشته باشد.
در این میان می توان تنها از اپلیكیشن Threema بعنوان امن ترین پیام رسان موجود اشاره نمود. این اپ توسط كشور سوئیس تولید و طراحی شده است و از نظر برخی مهندسین IT رتبه یك حفاظت اطلاعات در دنیا را از آن خود دارد. این مسنجر سویسی به شكلی كار می كند كه تمامی اطلاعات كاربران را از مبداً تا مقصد رمزگذاری كرده و به هیچ وجه امكان خوانده شدن اطلاعات توسط نفر سوم را نمی دهد.
رمزگذاری اطلاعات و حفاظت بالای Threema حتی شامل مكالمات تلفنی هم می شود؛ در سال ۲۰۱۷ با آمدن تریما وب، این امكان به كاربران داده شد كه با استفاده از كامپیوترهای شخصی خود به راحتی اطلاعات مورد نظر خویش را در اختیار یكدیگر بگذارند بدون آنكه از بابت جاسوسی اطلاعات، نگرانی داشته باشند.
اما با این وجود باز هم واتس كاربردی ترین پیام رسان مورد استفاده مردم آلمان است. طبق آمارهای جمع آوری شده در سال ۲۰۱۸ حدود ۸۹.۴ درصد افراد با میانگین سنی ۱۴ تا ۶۰ سال در آلمان از واتس اپ به صورت روزانه و یا هفتگی استفاده می نمایند كه نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود ۱۴.۱ درصد افزایش داشته است. در نتیجه حضور واتس اپ در زندگی روزمره مردم آلمان غیر قابل انكار است.

ارسال اس ام اس در آلمان امری چندان رایج نیست در سال ۲۰۱۷ تنها ۱۰ میلیارد اس ام اس میان كاربران رد و بدل شده كه در مقابل ۶۵ میلیارد پیام ارسالی توسط واتس اپ رقمی ناچیز به حساب می آید. از ۸۲ میلیون جمعیت مردم آلمان حدود ۶۲ میلیون نفر از اینترنت بهره مند هستند كه از این تعداد ۵۴ میلیون نفر از واتس اپ برای ارسال پیام استفاده می نمایند.
با این وجود هم اكنون، خیلی از كشورهای اروپایی در فكر یافتن جایگزینی مناسب برای واتس اپ هستند به صورت مثال دولت فرانسه با تمركز فراوان به دنبال یافتن راهی برای از بین بردن جاسوسی در فضای مجازی است. این دولت اعلام نموده كه برای جلوگیری از جاسوسی در فضای مجازی می خواهد از مسنجرهای بومی خود استفاده نماید. پیش بینی می گردد كه طی این اقدام، دولت فرانسه بتواند با استفاده از مسنجر جدید خود در دراز مدت، از جاسوسی در نرم افزارهایی نظیر واتس اپ و تلگرام جلوگیری كند.
جدیت این مورد در فرانسه تا حدی است كه طبق مصوبه و قانون جدید تا تابستان سال جاری تمامی افرادی كه برای دولت كار می كنند، ملزم به استفاده از این مسنجر بومی هستند. سخنگوی حوزه فناوری اطلاعات در جایی به این نكته اشاره نموده است كه: افراد، نیازمند پیام رسانی هستند كه از جانب آمریكا و روسیه مورد جاسوسی قرار نگیرد. البته كه شخص «امانوئل مكرون»، رئیس جمهوری فرانسه، در تلگرام فعالیت دارد و طی انتخابات گذشته برای كمپین انتخاباتی خود از تلگرام بهره برده بود.
تلگرام توسط كار آفرینی اهل روسیه تاسیس شده است. استفاده از این پیام رسان در روسیه هم با جنجال های زیادی روبرو بوده است. چندی قبل دولت روسیه خواهان دسترسی به اطلاعات كاربران تلگرام بود گرچه این مورد با مقاومت سازنده تلگرام روبرو شد و به نتیجه ای نرسید اما از طرفی هم خیلی از دُول اروپایی را به فكر واداشت كه بیش از پیش بر مبحث جلوگیری از جاسوسی متمركز شوند.
با این حال تلگرام هم در بعضی كشورها از محبوبیت بالایی برخوردار می باشد. علت محبوب بودن تلگرام هم قابلیت های متفاوت آن نظیر ارسال فایل هایی متنی، تصویری و حتی آهنگ است كه امكان ارسال و دریافت بسته هایی تا حجم حداكثر ۱.۵ گیگا بایت را به مخاطب خود می دهد. این پیام رسان حتی امكان ارسال موقعیت مكانی كاربران به یكدیگر را هم می دهد.
ایجاد گروه ها در این نوع مسنجرها از دیگر علل محبوبیت آنان است. تلگرام فعالین رمزگذاری بالای داده های كاربران را جز اصول اولیه خود می داند. برخلاف واتس اپ، اپِ تلگرام داده های خویش را در icloud ذخیره می كند و این قابلیت را به كاربر می دهد كه داده های خویش را همزمان بر روی دستگاه های مشاهده كند و به آنها دسترسی داشته باشد. همینطور قابلیت چت خصوصی تلگرام این امكان را به كاربر می دهد تا بتواند زمانی چت خویش را از بین ببرد و شخص ثالث نتواند از زمان و تاریخ صحبت های دو كاربر آگاه شود. در سال ۲۰۱۶ چیزی حدود ۱۰۰ میلیون كاربر فعال تلگرام در ماه، گزارش شده است. این آمار قابل مقایسه با كاربران واتس اپ نیست اما در نوع خود آمار قابل ملاحظه ای است.
همانطور كه مشخص است، انتخاب جایگزین مناسب برای واتس اپ، كاری بسیار دشوار است. با عنایت به اینكه خیلی از مسنجرها امكانات بیشتری را به كاربران خود عرضه می دهد، اما همچنان تَرك این پیام رسان و استفاده از مسنجر جدید برای خیلی از كاربران، كاری بی معنا به حساب می آید.
دولت آلمان تابحال از هرگونه اجبار و یا اعطای امتیازات به مردم جهت استفاده از پیام رسان مورد تائیدش امتناع كرده است. اما همچنان متخصصان آلمانی اپ Threema ساخت كشور سوئیس را بهترین گزینه امن برای كاربران می دانند و تنها به پیشنهاد به كاربران در این زمینه اكتفا كرده اند.
منابع:
https: //utopia.de/ratgeber/whatsapp-alternativen-sichere-messenger-im-ueberblick/
https: //www.whatsbroadcast.com/de/content/whatsapp-nutzerzahlen-deutschland-۲۰۱۸/
https: //buggisch.wordpress.com/۲۰۱۸/۰۱/۰۲/social-media-und-messenger-nutzerzahlen-in-deutschland-۲۰۱۸/
https: //de.statista.com/infografik/۱۰۳۰۹/monatlich-aktive-nutzer-von-messenger-diensten/
https: //www.monitoringmatcher.de/۲۰۱۸/۰۱/social-media-nutzung-in-deutschland-die-besten-quellen/
https: //www.psw-group.de/blog/simsme-wie-schlaegt-sich-der-security-messenger-der-deutschen-post/۲۱۹۴
https: //de.statista.com/statistik/daten/studie/۳۸۱۲۰۶/umfrage/reichweite-von-social-networks-in-frankreich/
https: //t۳n.de/news/whatsapp-alternative-frankreich-messenger-۱۰۲۴۸۹۴/
https: //www.derstandard.de/story/۲۰۰۰۰۷۸۰۶۵۰۳۴/frankreich-will-alternative-zu-whatsapp-entwickeln
https: //t۳n.de/news/whatsapp-alternativen-blick-۴۳۰۶۳۲/

1397/05/10
15:25:09
5.0 / 5
5337
تگهای خبر: اپلیكیشن , امنیت , تلگرام , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
komakweb.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كمك وب محفوظ است

كمك وب

کمک به شما در حوزه فناوری اطلاعات